Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Meteorologija + vatrogastvo = život, Lovro Kalin

Datum i vrijeme:

Organizator:
SNIMKE

Vrsta događanja:
SNIMKA - Prezentacija

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:

Vatru gasi, brata spasi! Poznati je moto vatrogasaca. Saznajte kako se u to uklapa meteorologija i zašto je meteorologija bitna za jednakost iz naslova.

https://www.youtube.com/watch?v=AaxmcgGM6g4

Biografija:

Lovro Kalin diplomirao je fiziku atmosfere i mora na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Od 2001. zaposlen je kao meteorolog - prognostičar u Državnom hidrometeorološkom zavodu, gdje je voditelj Službe za vremensku analizu, verifikaciju i prognostički sustav. U okviru operativnog rada predstavlja prognozu u medijima, a osim toga najviše se bavi statistikom i tematikom šumskih požara . Aktivno je uključen i u popularizaciju meteorologije, te je autor više od četristotinjak radijskih emisija (Škola meteoroloških pojmova).