Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Marsotresi – rezultati misije InSight, Zvonimir Drvar

Datum i vrijeme:
subota 7.5.2022., 16:00 - 17:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
predavanje

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
Mala dvorana

Detalji:
NASA je 2018. lansirala lender InSight prema Marsu koji se nakon šestomjesečne pustolovine prostranstvima Sunčevog sustava uspješno krajem iste godine spustio na Mars. Glavni zadatak misije je detekcija i proučavanje seizmičke aktivnosti na Marsu. To se ostvaruje pomoću precizno napravljenog seizmografa i dodatnih tehničkih mogućnosti i instrumenata kojima lender raspolaže. Cilj misije je analiza podataka kako bi se proučavanjem širenja potresnih valova dobio uvid u unutrašnjost Marsa. Na predavanju ćemo opisati rezultate misije i njihovo značenje u upoznavanju Marsove unutrašnjosti.