Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

robotics@fer.hr: Interaktivna izložba: Što će biljkama pametni sat (WatchPlant)?, Marko Križmančić; Interaktivna izložba: SofIA – mekana robotska hvataljka, Marko Križmančić, Ivan Marković, Matko Orsag, Stjepan Bogdan, Marsela Polić, Jelena Tabak, Dario Stuhne, Marijana Peti

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 16:00 - 18:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica i izložba

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji:

INTERAKTIVNA IZLOŽBA: „Što će biljkama pametni sat (WatchPlant)?“, Marko Križmančić Sigurno znate koliko su biljke važne za naš život. One nam daju hranu, proizvode kisik i uljepšavaju okoliš. Ali jeste li znali i da nas biljke mogu upozoriti na opasnosti u okolini? Svratite na naš štand i uz interaktivnu izložbu punu zanimljive elektronike otkrijte kakve to tajne super moći biljke skrivaju te kako nam moderna znanost i tehnologija pomaže da s njima komuniciramo.

INTERAKTIVNA IZLOŽBA: „SofIA – mekana robotska hvataljka“ Upoznajte SofIAu, robotsku hvataljku zaduženu za brigu o biljkama u našem robotiziranom plasteniku. Uzgoj povrća zahtjeva svakodnevnu njegu i brigu o biljkama, od same sadnje pa sve do ubiranja plodova. U projektu SPECULARIA razvijamo tim robota koji će pomoći farmerima uzgojiti razno voće i povrće. Posjetite nas, kako bi saznali kako razviti mekanu i podatnu hvataljku koja nastoji oponašati čarobno ljudsko osjetilo dodira.

Biografija:

Kratki životopis sudionika pronađite u dolje navedenima linkovima. Više o našem projektima SPECULARIA i WATCHPLANT, kao i o znanstvenim publikacijama možete pronaći na web stranicama http://specularia.fer.hr/ i https://watchplantproject.eu/.

Marko Križmančić: https://larics.fer.hr/larics/people/marko_krizmancic

Marsela Polić: https://larics.fer.hr/larics/people/marsela_polic

Jelena Tabak: https://larics.fer.hr/larics/people/jelena_tabak

Dario Stuhne: https://larics.fer.hr/larics/people/dario_stuhne

Marijana Peti: https://larics.fer.hr/larics/people/marijana_peti

Matko Orsag: https://larics.fer.hr/larics/people/matko_orsag

Stjepan Bogdan: https://larics.fer.hr/larics/people/stjepan_bogdan

Ivan Marković: https://www.fer.unizg.hr/ivan.markovic