Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Što će biljkama pametni sat (WatchPlant)?, Marko Križmančić

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 15:15 - 15:45

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
predavanje

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija:
Mala dvorana

Detalji:
Među brojnim projektima na FER-u našao se i neobičan WatchPlant čiji je cilj razviti nove bio-hibridne sustave za praćenje stanja okoline u urbanim sredinama. Radi se zapravo o jedinstvenoj vrsti bežičnog nosivog senzora – ne za ljude, već za biljke. U ovom predavanju pokazat ćemo vam kako spojem tehnologije i prirode možemo obogatiti stabla u našim gradovima i selima snagom umjetne inteligencije te na jeftin i ekološki prihvatljiv način dobiti informacije o kvaliteti zraka, tla i vode u okolini, a potencijalno i o pojavi novih bolesti opasnih za naše ili njihovo zdravlje.

Biografija:

https://larics.fer.hr/larics/people/marko_krizmancic