Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Nevidljivi život školjkaša, voditeljica: Karla Orlić

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 10:00 - 13:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:
Oduvijek vas je zanimalo što se sve nalazi u morskoj vodi, a mi ne vidimo? Tijekom ove radionice upoznat ćete nevidljivi svijet bakterija koje žive u moru. Saznat će te kako sve bakterije mogu izgledati kroz igru i druženje. Također ćete saznati šta su to školjkaši, upoznati neke vrste školjkaša u našem Jadranskom moru, tko sve živi na njima te kako i zašto uopće bakterije dolaze na školjkaše. Osim toga, moći ćete vidjeti i neke vrste bakterija koje žive u školjkašima na hranjivim podlogama.

Biografija:
Završila sam studij Znanosti o okolišu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena sam na Institutu Ruđer Bošković u Laboratoriju za akvakulturu i patologiju akvatičkih organizama. Trenutno tamo izrađujem svoj doktorat koji je vezan uz bakterije roda Vibrio u akvakulturi školjkaša.