Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Sunčev sustav, voditeljice: Bernardica Bakula i Mina Ruljančić

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 13:00 - 14:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Prezentacija, radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:
Učenice su dobile zadatak na teatralan način predstaviti Sunčev sustav. Svaki učenik izradit će jednu masku za planet koji predstavlja, reći nešto o svom imenu i samom sebi kao planetu.

Biografija:

Bernardica Bakula

Prof. matematike i fizike. Nakon gimnazije, u Zagrebu je diplomirala nastavnički smjer matematike i fizike i radi kao profesorica tih predmeta u Školi za primalje u Zagrebu. Autorica je četiri udžbenika iz matematike i recenzentica petnaestak drugih udžbenika. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća nastavnika matematike medicinskih i srodnih školas u gradu Zagrebu. Također se bavi zvukoterapijom gongovima i ostalim drevnim instrumentima. Za zvukoterapeuta se školovala, osim u Hrvatskoj i Sloveniji, u Poljskoj, Rumuniji, Portugalu, Italiji , Austriji, Španjolskoj i Americi. Sudjelovala u brojnim radionicama i koncertima širom svijeta, te u tri karavane mira kroz Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. O zvuku i povijesti zvukoterapije održala devet predavanja na različitim seminarima i u hrvatskim školama i knjižnicama.

Mina Ruljančić

Prof. Završila je Školu primjenjene umjetnosti odsjek slikarstva,te na Akademini likovnih umjetnosti pedagoški odsjek ,radila u Muzeju Mimara u likovnoj radionici ,a već dugi niz godina radi u Školi za primalje.(Učenički dom)...kao odgajatelj te vodi likonu grupu s kojom uspješno sudjeluje na brojnim domskim izložbama...