Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Upoznajte STEM projekt: „Šumski istraživači“, voditeljica: Martina Iljić

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Prezentacija, radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji
U današnje vrijeme, mnoga tražena zanimanja baziraju se na obrazovanju iz područja STEM-a: robotika, umjetna inteligencija, neuroznanost i molekularna biologija. Iz tog razloga osmišljen je STEM projekt pod nazivom „Šumski istraživači“ kojeg provodi Centar za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju „Feniks“ u partnerstvu sa Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, LAG-om Šumanovci, Gradom Županja i Hrvatskim šumarskim institutom. Prezentacija će biti bazirana na predstavljanju samog projekta te nakon prezentacije sudionici skupine S2 sudjelovati će u radionici koja će potaknuti njihovu inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko mišljenje.

Biografija:

Verica Mušić – rođena 16.01.1984. godine, stručnjak za ruralni razvoj, studirala na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Od 2014. godine do danas upraviteljica LAG-a Šumanovci gdje provodi mjeru 19 „ CLLD/LEADER“ iz Programa ruralnog razvoja 2014-2020. Predsjednica Udruga Centar za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju „Feniks“ i „Hrvatske mreže za ruralni razvoj“. Voditeljica mnogih nacionalnih i EU projekata u LAG-u Šumanovci, Udruzi Centar za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju „Feniks“, Hrvatskoj mreži za ruralni razvoj i Klubu za mlade „Budi Tu - Budi Svoj“. Posjeduje izuzetne komunikacijske, prezentacijske, digitalne i poslovne vještine. Izvrsno poznavanje engleskog i njemačkog jezika u govoru i pismu.

Martina Iljić – rođena 15.08.1997. godine, stručna prvostupnica ekonomije, studirala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Kroz obrazovanje stekla mnoge kompetencije i znanja. Od 01.06.2020. godine zaposlena u Udruzi Centar za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju „Feniks“ gdje obavlja administrativne poslove, suradnica na nekoliko programa i projekata koje Udruga provodi. Samostalno prati nacionalne i EU natječaje te prijavljuje i izrađuje projektne prijedloge. Tajnica Kluba za mlade „Budi Tu – Budi Svoj“ od 03.08.2021. godine. Snalažljivija u govoru i pismu na njemačkom jeziku (A2 i B1), nego na engleskom (A1). Posjeduje razne digitalne i komunikacijske vještine. Spremna na timski rad te se prilagođava promjenama.

Gabriela Magaš – rođena 25.06.1999. godine, ekonomistica, pohađala Obrtničko – industrijsku školu Županja. Od 2017. godine do 2019. godine zaposlena kao djelatnica u ugostiteljstvu kao sezonski radnik. Od 2020. godine zaposlena u Udruzi Centar za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju „Feniks“ gdje obavlja administrativne poslove, suradnica na nekoliko programa i projekata koje Udruga provodi. Samostalno prati nacionalne i EU natječaje te prijavljuje i izrađuje projektne prijedloge. Posjeduje znanje iz engleskog jezika (A2 razina), kao i razne digitalne i komunikacijske vještine.

Michelle Babijanski – rođena 23.05.2000. godine, ekonomistica, pohađala Obrtničko – industrijsku školu Županja. Od 2018. godine do 2019. godine polaznica stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa u LAG-u Šumanovci. Od 2019. do 2020. godine voditeljica Kluba za mlade „Budi Tu – Budi Svoj“. Od 19.03.2020. do 01.09. godine zaposlena kao stručni suradnik u LAG-u Šumanovci. Od 01.09.2020. godine do danas voditeljica projekata u LAG-u Šumanovci. Samostalno prati nacionalne i EU natječaje te prijavljuje i izrađuje projektne prijedloge. Posjeduje znanje iz engleskog jezika (A2 razina) te njemačkog jezika (A1-B1), kao i razne digitalne i komunikacijske vještine.

Paulina Bošnjak – rođena 16.03.1992. godine, ekonomistica, pohađala Obrtničko – industrijsku školu Županja. 2014. godine radila kao djelatnica u ugostiteljstvu. Od rujna 2014. godine zaposlena kao stručni suradnik u LAG-u šumanovci. Od prosinca 2019. godine do danas zaposlena kao tajnica LAG-a Šumanovci gdje obavlja sve administrativne poslove. Posjeduje znanje iz engleskog jezika (A2) te njemačkog jezika (A2), kao i razne digitalne i komunikacijske vještine.

Martina Maršić – rođena 28.07.1990. godine, ekonomistica, pohađala Obrtničko – industrijsku školu Županja. Stručno osposobljena za rad zemljišnoknjižnog referenta. 2010., 2017/2018. godine radila kao prodavačica u supermarketu. 2019. godine zaposlena kao stručni suradnik u LAG-u Šumanovci gdje je pisala i provodila EU projekte. Od veljače 2020. godine do svibnja 2021. godine zaposlena kao programska suradnica u HMRR-u gdje je obavljala niz aktivnosti vezanih za EU projekte. Od svibnja 2021. godine radi kao koordinatorica HMRR-a gdje vodi ured i obavlja sve administrativne, ali i druge poslove. Posjeduje razne organizacijske, komunikacijske i poslovne vještine kao i znanje iz engleskog (B2) i njemačkog jezika (A2).