Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Analiza vode rijeke Save, voditeljice: Monika Puhalović i Petra Sekulić

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 17:00 - 18:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:
Učenici će pred publikom napraviti analizu vode rijeke Save (mjerenje električne vodljivosti, mjerenje količine otopljenog kisika, pH vrijednost, nitrati i nitrit). Također će pod mikroskopom pokazati kako određujemo vrstu mikroplastike u rijeci Savi te ju povezati sa ekološkim učinkom raspada mikroplastike za životinje koje žive u rijeci.

Biografija:

Monika Puhalović , profesorica kemije i biologije u OŠ Rugvica. U svome radu koristim inovativne metode poučavanja. U nastavi izvodim pokuse i nastojim učenicima približiti znanost. Također sam i GLOBE mentor te vodim izvannastavu aktivnost- učenička zadruga.

Petra Sekulić, profesorica geografije i talijanskog jezika i književnosti. U OŠ Rugvica provodim GLOBE program i sa učenicima svakodnevno mjerim promjene u okolišu. Provodim različite projekte čiji je cilj popularizacija znanosti. U nastavi korsitim inovativne metode poučavanja.