Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Živa stabla šume – Kako im odrediti debljinu, visinu i obujam, voditelji: Elvis Paladinić i Danijela Ivanković

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 11:00 - 12:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
Dvorište

Detalji:
Izmjera stabala u šumi je jedna od osnovnih aktivnosti šumara-ekologa i to od samih početaka šumarstva u RH od prije 260 i više godina. Izmjera se sastoji u tome da se stablima prvenstveno mjere ukupna visina te debljina debla (prsni promjer stabla) te izračunavaju veličine poput obujma debla, grana, krošnje itd. Na radionici će biti pokazano kako se šumarskim instrumentima mjere navedene dimenzije. Upoznaj se s tehnikama mjerenja, uzmi u ruke promjerku, visinomjer te probaj sam/sama izmjeriti te izračunati dimenzije stabala.

Biografija:

http://www.sumins.hr/djelatnici/elvis-paladinic/

http://www.sumins.hr/djelatnici/danijela-ivankovic/