Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Antioksidansi – prevencija debljine, voditeljice: Irena Landeka Jurčević i Irena Crnić

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 11:00 - 11:30

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:

Zašto se debljamo?

Možemo li uravnoteženom prehranom prevenirati debljanje i poboljšati zdravlje? Ako želite saznati koje su to zdrave grickalice i kako se zdravo hraniti i pritom uživati, posjetite nas na radionici.

Biografija:

Irena Landeka Jurčević redovita je profesorica na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi u Laboratorija za kemiju i biokemiju hrane. Znanstveno područje rada je biokemija hrane i prehrane, metabolizam i biodostupmost polifenola, oksidacijski stres, istraživanja protektivnih učinaka biljnih bioaktivnih tvari.

Irena Crnić doktorica znanosti iz znanstvenog područja biotehničkih znanosti, polja nutricionizam, zaposlena je na Imunološkom Zavodu kao stručni specijalist u Odjelu za osiguranje kvalitete gdje sudjeluje u uvođenju principa dobre proizvođačke prakse kroz educiranje radnika, kreiranje i kontrolu dokumentacije te provođenje internih nadzora. Sudjeluje aktivno na brojnim međunarodnim znanstvenim skupovima iz područja nutricionizma.