Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Stanica kao strukturalna i funkcionalna osnova života, voditeljice: Anita Somborac Bačura i Andrea Hulina Tomašković

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 10:00 - 11:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:
Tijekom radionice posjetitelji će se moći upoznati s različitim vrstama stanica u organizmu, osnovnim dijelovima stanice kao i biokemijskim mehanizmima koji čine osnovu života. Posjetitelji će moći aktivno sudjelovati na radionici korištenjem različitih likovnih tehnika na temu stanice (plastelin, crtanje, bojanje).

Biografija:

Anita Somborac Bačura je završila diplomski i doktorski studij iz medicinske biokemije. Zaposlena je kao docentica na Zavodu za medicinsku biokemiju i hematologiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Područje njezina znanstveno-istraživačkog interesa je biokemijsko i molekularno-biološko istraživanje mehanizama različitih bolesti, u svrhu otkrivanja novih potencijalnih biomarkera za ranu dijagnozu, praćenje i prognozu bolesti. U dosadašnjim istraživanjima najviše se bavila kroničnom opstrukcijskom plućnom bolešću, ali i bolestima poput fibromijalgije, subkliničke hipotireoze i kolorektalnog karcinoma.

https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/27137

Andrea Hulina Tomašković završila je diplomski studij medicinske biokemije i stekla doktorat na Farmaceutsko- biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i zaposlena kao docentica. Njezin znanstveni rad obuhvaća biokemijsko i molekularno-biološko istraživanje mehanizama različitih bolesti kao što su kronična opstrukcijska plućna bolest i kolorektalni karcinom, u svrhu otkrivanja novih potencijalnih biomarkera za ranu dijagnozu, praćenje i prognozu bolesti.

https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/35068