Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Koja je ovo biljka? - Osnove prepoznavanja biljnih vrsta, voditeljice: Ivana Sirovica i Jasnica Medak

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 2.5.2022., 14:30 - 15:30

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
Velika dvorana

Detalji:
Raznolikost biljnog svijeta od velike je važnosti za naš Planet. Biljke se razlikuju po stupnju razvoja, životnim oblicima te morfološkoj građi korijenja, stabljika, lišća, cvjetova, sjemenki i plodova, čija determinacija čini preduvjet njihovog poznavanja te boljeg razumijevanja. Kroz prezentacijsko izlaganje i kratke pokazne vježbe, otkrijte osnove klasifikacije vegetativnih i generativnih organa različitih vrsta biljaka, jednako kao i strukturu pojednostavljenih identifikacijskih ključeva na koje je potrebno obratiti pažnju prilikom determinacije. Cilj ove radionice je, promatranjem detalja na različitim biljnim vrstama, zainteresiranim sudionicima približiti bioraznolikost biljnog svijeta, jednako kao i poboljšati opću sposobnost opažanja tog čudnovatog, prirodnog fenomena.

Biografija:

Dr. sc. Jasnica Medak diplomirala i doktorirala na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Viša je znanstvena suradnica i predstojnica Zavoda za ekologiju šuma i pomoćnica ravnateljice Hrvatskog šumarskog instituta. Znanstvena aktivnost prvenstveno joj se temelji na istraživanjima u područjima šumarske fitocenologije, ekologije i uzgajanja šuma.

Ivana Sirovica diplomirala je na Fakultetu Šumarstva i drvne tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu 2018. godine. Asistentica je na Zavodu za ekologiju šuma Hrvatskog šumarskog instituta pod mentorstvom dr.sc. Jasnice Medak.