Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Prezentacija projekta LIFE EUROTURTLES – Zajednička akcija za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske Unije,
Hrvatski prirodoslovni muzej, Draško Holcer i Renata Brezinščak

Datum i vrijeme:
subota 15.5.2021., 10:00 - 20:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
izložba - prezentacija

Publika:
opća populacija

Lokacija (prostorija):
TMNT, Velika dvorana

Detalji:

Predstavljanje projekta Hrvatskog prirodoslovnog muzeja „Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske Unije - LIFE Euroturtles“.

Projekt je pokrenut s ciljem podizanja svijesti javnosti o zaštićenim, ali ljudskim aktivnostima ugroženim vrstama morskih kornjača – zelenoj želvi (Chelonia mydas) i glavatoj želvi (Caretta caretta).  U ovom europskom projektu sudjeluje devet institucija iz šest mediteranskih zemalja Europske Unije –  Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte. Projektni partner iz Hrvatske, uz Hrvatski prirodoslovni muzej kao koordinator projekta, i Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora; iz Grčke ARCHELON – društvo za zaštitu morskih kornjača; iz Cipra Uprava za ribarstvo i istraživanje mora Ministarstva poljoprivrede, ruralnog razvoja i okoliša te Ciparsko Sveučilište, iz Malte Zaklada za prirodu; iz Italije Zavod za biologiju i biotehnologiju „Charles Darwin“ Sveučilišta La Sapienza Rim te WWF Italija i iz Sloveinije Sveučilište Primorska – Kopar. Ovaj petogodišnji projekt koji je počeo 2016. i završava 2021. godine, vrijedan je 5,1 milijun eura, a sufinancira ga LIFE financijski instrument Europske unije kojim se podržavaju projekti zaštite i očuvanja okoliša i prirode. Doprinos projektu daje i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH kroz aktivnosti vezane uz identifikaciju potencijalnih područja za uključivanje u ekološku mrežu Natura 2000. Projekt podupiru Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Više o projektu saznajte na www.euroturtles.eu ili https://www.facebook.com/LifeEuroturtles

Programske aktivnosti info dana vodit će Renata Brezinščak, Marina Višić Vranković, Marijana Vuković