Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Play2Learn – zaigrajmo računalne igre bez računala,
voditelji: Tomislav Jagušt, Mirna Baksa i Robert Čiček

Datum i vrijeme:
petak 14.5.2021., 18:00 - 20:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TMNT, Velika dvorana

Detalji:

Na radionici ćemo prezentirati neke od igara koje smo iz svijeta računala i video igrica prenijeli u stvarni svijet, igrača fizički smjestili u samu igru, a joystick i tipkovnicu zamijenili rukama, nogama, papirima i velikim kockicama od spužve. Uz elemente zabave i natjecanja, te neizostavnu fizičku aktivnost tijekom same igre, svaka od igara uključuje i obrazovne elemente (npr. gradivo matematike, informatike, računarstva i drugih povezanih područja). Na taj način se sudionici, kroz igru i zabavu, upoznaju s nekim od osnovnih fizikalnih zakona, ponavljaju gradivo iz različitih školskih predmeta, vježbaju matematiku i logiku te razvijaju moderne vještine poput računalnog i algoritamskog razmišljanja, suradnju s drugim učenicima, komunikacijske vještine i sl.

Biografija:

Mirna Baksa

https://www.linkedin.com/in/mirna-baksa-356bb091/

 

Robert Čiček

https://www.linkedin.com/in/rcicek95/

 

Tomislav Jagušt

http://www.zpr.fer.hr/tomislav/