Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Prvi Formula Student tim Hrvatske,
voditelji: Adriana Đugum, Bruno Dobrić i Zvonimir Ercegovac

Datum i vrijeme:
petak 14.5.2021., 17:00 - 18:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
prezentacija

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
TMNT, Velika dvorana

Detalji:

U navedenoj prezentaciji će se predstaviti FSB Racing Team, projekt neprofitne udruge HSA-SF Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je projekt aktivan oko 18 godina, te je u sklopu njega izrađeno 9 bolida jednosjeda nalik Formuli 1 (manji i sporiji). Bolidi se izrađuju za potrebe natjecanja u sklopu organizacije Formula Student koja je jedno od najprestižnijih inženjerskih natjecanja na svijetu, a pogotovo u Europi. FSB Racing Team je prvi Formula Student tim u regiji sa trenutno 100-njak članova sa više sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Od 2019. godine, tim je započeo suradnju sa Rimac Automobilima te u suradnji s njima i ostalim sponzorima izradio prvi hrvatski električni bolid. Još jedna novost u svezi tog bolida je šasija, prva kompozitna monocoque šasija izrađena u Republici Hrvatskoj. Tim je organiziran poput prave manje firme, sa ukupno 12 podtimova koji imaju svoje zasebne zadatke. Koliko je tim uspješan u onome što radi, koji su njihovi budući planovi, pogledajte na prezentaciji.

https://www.youtube.com/watch?v=lidrf56wfHY

Biografija:

Adriana Đugum

Rođena 15.04.1996. godine, trenutno studentica 3. godine germanistike i lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Timu se priključila pred nešto više od godinu dana, a trenutno stoji na poziciji voditeljice FSB Racing Team-a. Svoje iskustvo u tom području trenutno gradi unutar tima, što zahtjeva mnogo vremena i požrtvovnosti. Osim aktivnog članstva u FSB Racing Team-u, uspješni je student Zagrebačkog Sveučilišta.

 

Bruno Dobrić

Rođen 29.04.1995. godine, trenutno student 5. godine Fakulteta strojarstva i brodograndnje, smjera mehatronika i robotika. Član FSB Racing Team-a već godinu dana, voditelj podtima marketing. Svoje daljnje obrazovanje prakticira kao Productive Tool Trainee. Danas, nakon kratkog vremena i jedan od 12 voditelja podtimova te pri završetku svojeg obrazovanja.

 

Zvonimir Ercegovac

Rođen 14.11.1996. godine, trenutno student 5. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje, usmjerenja motori i vozila. Kao član FSB Racing Team-a se kroz ukupno 3 godine svojega članstva probio od člana podtima mehaničkog pogona do trenutnog tehničkog voditelja projekta FSB-RT07.