Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Predstavljanje projekta „Žene i tehnika-prema rodno uključivom muzeju“,
Kosjenka Laszlo Klemar i Tea Kantoci

Datum i vrijeme:
petak 14.5.2021., 11:00 - 11:30

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
predavanje

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
TMNT, Mala dvorana

Detalji:

Predstavljanje projekta „Žene i tehnika – prema rodno uključivom muzeju“ sufinanciranog od strane Europskog socijalnog fonda. ESF

Projektom se potiče uključivanje osoba mlađih od 25 godina u kulturnoumjetničke

sadržaje kroz aktivno participiranje u webinarima i online radionicama te sukreiranje virtualnog muzejskog postava koji promiče rodno inkluzivan pristup. Temeljem znanja i vještina koje će steći kroz projektne online radionice i webinare pod vodstvom stručnjaka-inja s područja umjetnosti i kulture, mladi će u vidu virtualne izložbe reinterpretirati stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Nositelji: Centar za ženske studije

Partner: Tehnički muzej Nikola Tesla

https://www.youtube.com/watch?v=TfuP0ctw7TU

Biografija:

Kosjenka Laszlo Klemar

Povjesničarka umjetnosti i etnologinja, doktorica humanističkih znanosti. Zvanje povjesničarke umjetnosti i etnologinje stekla je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2005.). Na istom Sveučilištu stekla je znanstvenu titulu doktorice znanosti, znanstveno područje humanističkih znanosti (2012.). Za vrijeme doktorskog studija surađuje  na Znanstvenom projektu IRCLAMA Međunarodnog istraživačkog centra za kasnu antiku i srednji vijek kao asistentica programa arheološki parkovi. Od 2012. do 2015. godine radi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, isprva kao pripravnica, a potom kao suradnica u Pedagoškom odjelu. Godine 2016. stječe stručno zvanje muzejske pedagoginje. Tijekom 2016. i 2017. radi kao producentica participativno-edukativnog programa umjetničko-edukativnog projekta „Kako živi narod“ te voditeljica ureda u umjetničkoj organizaciji Otvoreni likovni pogon. Od 2017. godine radi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, isprva na radnom mjestu muzejske pedagoginje, a od 2019. na mjestu Voditeljice europskih i investicijskih projekata. Autorica je brojnih muzejskih programa te niza stručnih i znanstvenih radova.

 

Tea Kantoci

Kustosica. Diplomirala je novinarstvo (Fakultet političkih znanosti Zagreb), teoriju i kulturu mode (Tekstilno-tehnološki fakultet), muzeologiju i upravljanje baštinom (Filozofski fakultet Zagreb) i Ženske studije (Centar za ženske studije). Dodatno se usavršavala u Italiji, Španjolskoj i Litvi. Godine 2020. položila je stručni ispit za kustosa. Članica je ICOM-a i HMD-a. Radila je kao kustosica vježbenica u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, kao koordinatorica i asistentica kustosa u Muzeju suvremene umjetnosti, Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Zaposlena je kao stručna suradnica i voditeljica ureda u Centru za ženske studije.