Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Životinjski bonton,
voditelji: Dubravko Škorput i Ana Kaić

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:

Kada je konj ljut? Kada je pilićima hladno? Zašto se praščići tuku?  Na ova pitanja nam odgovore može dati znanost o ponašanju domaćih životinja, etologija. Promatranjem ponašanja domaćih životinja možemo utvrditi kako se osjećaju, te jesu li zadovoljene njihove potrebe. Možemo vidjeti kada im je vruće ili hladno, kada su gladne ili ljute, kada su zadovoljne ili nesretne. Stoga će radionica zainteresiranoj publici kroz interaktivne multimedijalne sadržaje i igre približiti oblike ponašanja domaćih životinja: goveda, svinja, te ostalih životinja koje se mogu naći u našim dvorištima i farmama.
Prezentaciju možete preuzeti na sljedećoj poveznici:
>> zivotinjski-bonton.ppsx (136MB)

Biografija:

Dubravko Škorput

Diplomirao je 2007. godine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, studij Stočarstvo, usmjerenje Mljekarstvo. Od 2008. godine zaposlen je na Zavodu za specijalno stočarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu. 2008. godine upisao je doktorski studij Poljoprivredne znanosti na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Sudjeluje u izvođenju auditornih i praktičnih vježbi za studente iz kolegija Uzgoj i korištenje svija, te Uzgoj svinja i sustavi proizvodnje svinjskog mesa. Doktorski disertaciju obranio je 2013. godine, a od 2016. godine zaposlen je kao docent na Zavodu za specijalno stočarstvo. Tijekom znanstvene karijere usavršavao se na nekoliko inozemnih institucija u Sloveniji, Njemačkoj, Italiji i Srbiji. Objavio je četrdesetak znanstvenih i stručnih radova. Urednik je i stručnog časopisa „Svinjogojstvo“.

 

Ana Kaić

Diplomirala je 2007. godine na Agronomskom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu, studij Stočarstvo, usmjerenje Mljekarstvo. Od 2007. godine zaposlena je na Zavodu za specijalno stočarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Sudjeluje u izvođenju nastave za studente iz kolegija Objekti i oprema u tehnologiji mesa, Toplinski obrađeni mesni proizvodi, te Osnove stočarstva. Doktorsku disertaciju obranila je 2013. godine, a od 2016. godine je docent na Zavodu za specijalno stočarstvo. Tijekom 2009. godine boravi na usavršavanju u mesnoj industriji PIK Vrbovec, pohađa tečaj senzorne analize te stječe zvanje suca eksperta za pršut i druge suhomesnate proizvode. Tijekom znanstvene karijere usavršavala se na inozemnoj instituciji u Sloveniji. Objavila je četrdesetak znanstvenih i stručnih radova.