Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Izdržljivi origami,
voditelj: Želimir Zlatić

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - radionica, prezentacija

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji:

Kako papir učiniti izdržljivim, fleksibilnim i nosivim? Ima li papir svoju primjenjivost u tehnologiji i svakodnevnici? Što možemo naučiti iz nabora papira? Kako umjetničko djelo može pomoći znanstvenom radu? Odgovor na ova pitanja potražite na radionici i prezentaciji Izdržljivi origami Želimira Zlatića.

https://www.youtube.com/watch?v=IOc5LDN7rho

Biografija:

Želimir Zlatić

Član hrvatskog i američkog origami društva, Želimir Zlatić je origami umjetnik s  posebnim afinitetom za kemiju i znanost koji koristi u popularizaciji origamija. Inspiriran origami teselacijama i organskim origamijem, slaže čudesne prikaze organskih struktura u papiru.  Želimira ste mogli sresti kao voditelja na origami radionicama Otvorenog dana IRB-a, Zanstvenog piknika, Znanstvenog kvarta, Maker Fairea Zagreb, Dana Japana ili pratiti na Dobro Jutro Hrvatska https://youtu.be/B8B4y4CBkVs, Instagramu https://www.instagram.com/origami.art.zlatic;  Facebooku https://www.facebook.com/origami.art.zlatic/  ili Etsyu www.etsy.com/shop/OrigamiArtZlatic.