Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Sve zbog kalorija: Kratka povijest hrane,
voditelj: Vibor Krajna

Datum i vrijeme:
četvrtak 13.5.2021., 13:00 - 14:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
TMNT, Velika dvorana

Detalji:

Suvremeni čovjek u razvijenom svijetu teško razumije da živi u vremenu u kojem je veći problem loša prehrana nego glad. Od kamenog doba pa sve do, gotovo, 20 stoljeća većina ljudi na svijetu je cijeli život radila samo da bi se prehranila. Imati i jesti jabuku, naranču ili kukuruz gotovo u bilo koje doba godine luksuz je koji smo si tek nedavno kao vrsta osigurali. Kako je čovječanstvo došlo do toga?

Cilj ovog predavanja je obilježavanje 2021. kao Godine voća i povrća prema UN-u.

Biografija:

Vibor Krajna

Magistar povijesti i vještak za dokumente i rukopise. Trenutačno zaposlen u I. tehničkoj školi Tesla kao voditelj knjižnice. Surađivao s Hrvatskim institutom za povijest na međunarodnom projektu COURAGE, o kulturi neslaganja u bivšim socijalističkim republikama. Mentor učenicima pri novinarskoj i dokumentarnoj grupi u školi. Predavač na više skupova od toga dva puta na Festivalu znanosti.