Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Šume ublažavaju klimatske promjene!,
voditeljice: Doroteja Dimoski i Maša Zorana Ostrogović Sever

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 13:00 - 14:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
prezentacija

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija:
TMNT, dvorište

Detalji:

Klimatske promjene su naša današnjica – vruća ljeta, ekstremne suše i kiše, vjetrolomi, snjegolomi, poplave, požari. I sve to kao posljedica ugrijavanja atmosfere zbog povećanja tzv. stakleničkih plinova. No, priroda ima rješenje – postoji čudesan proces u kojem se štetni staklenički plin ugljični dioksid (CO2) iz atmosfere pretvara u svima potreban i dragocjen kisik (O2). Taj proces je fotosinteza i šuma tu igra glavnu ulogu. Nauči kako šuma pohranjuje ugljik, za što joj treba, kako to izračunati i upoznaj se sa tehnikama kako vidjeti što će biti sutra!

Biografija:

Doroteja Dimoski

https://www.sumins.hr/djelatnici/doroteja-dimoski/

 

Maša Zorana Ostrogović Sever

https://www.sumins.hr/djelatnici/masa-zorana-ostrogovic-sever/