Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Treba li biti umjetnik da se razvrsta otpad u kućanstvu?,
voditeljice: Tibela Landeka Dragičević, Dijana Grgas i Tea Štefanac

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 12:00 - 13:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
TMNT, Velika dvorana

Detalji:

Prezentacija

Razvrstavanje otpada u kućanstvu. Zakonodavne mjere.  Sudbina razvrstanog otpada. Interaktivna radionica. Kviz znanja o stečenim spoznajama iz razvrstavanja otpada.

Biografija:

Dijana Grgas

Poslijedoktorand je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveno područje rada je biotehnologija, mikrobna ekologija, biološka obrada otpadnih voda, bioremedijacija.

http://www.pbf.unizg.hr/zavodi/zavod_za_prehrambeno_tehnolosko_inzenjerstvo/laboratorij_za_biolosku_obradu_otpadnih_voda/dijana_grgas

 

Tibela Landeka Dragičević

Redoviti je profesor na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik  je Laboratorija za biološku obradu otpadnih voda. Znanstveno područje rada je biotehnologija, mikrobna ekologija, biološka obrada otpadnih voda, bioremedijacija.

http://www.pbf.unizg.hr/zavodi/zavod_za_prehrambeno_tehnolosko_inzenjerstvo/laboratorij_za_biolosku_obradu_otpadnih_voda/tibela_landeka_dragicevic

 

Tea Štefanac

Asistentica je u Laboratoriju za biološku obradu otpadnih voda na Prehrambeno biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 2017. godine i doktorandica na poslijediplomskom doktorskom studiju Biotehnologija i bioprocesno inženjerstvo. Na istom je fakultetu diplomirana molekularnu biotehnologiju 2016. godine. Prvenstveno se bavi biološkom obradom otpadnih voda, a uklanjanje fosfora iz otpadnih voda tema je njene doktorske disertacije koja je u izradi.