Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Koliko je tvrd, a koliko rastezljiv rub znanosti,
voditelji: Krešimir Mišak i Leo Prebanić

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 19:00 - 20:30

Mjesto održavanja:
Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice

Vrsta događanja:
Tribina

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Lokacija (prostorija):
Dvorana CZKIO Susedgrad

Biografija:

Krešimir Mišak

Novinar, književnik i rock-glazbenik, najpoznatiji je široj javnosti kao urednik i voditelj kultne HRT-ove emisije „Na rubu znanosti”, a pored toga je i nagrađivani pisac znanstvene fantastike, te autor brojnih knjiga koje se stalno nalaze pri vrhu top ljestvica, a čija tematika zadire u područje teorija zavjera, misterioznosti, znanstveno (ne)objašnjivih pojava.

Tema „Koliko je tvrd a koliko rastezljiv rub znanosti?“ zamišljena je kao otvoren i kritički razgovor o glavnoj temi ovogodišnjeg Festivala znanosti -  Kultura znanosti.

 

Leo Prebanić

Prof., filozof i komparatist, društveni i okolišni aktivist, dugogodišnji je stručni djelatnik Centra, voditelj djelatnosti i bivši ravnatelj, dugogodišnji je član Zelene akcije i nekadašnji član njenih upravnih tijela, organizator i voditelj mnogobrojnih programa i akcija u zaštiti okoliša, osnivač Ekograda – Kluba promicatelja zaštite okoliša i autor nekoliko projekata iz zaštite okoliša među kojima su i projekti Otvoreno zeleno učilište i Grad i okoliš.