Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

BetterGeo – Geološka Minecraft radionica,
voditelj: Marko Cvetković

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 14:00 - 17:00

Organizacija:
Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Pierottijeva 6

Vrsta događanja:
Radionica - Dani otvorenih vrata RGN fakulteta

Publika:
5., 6., 7., 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
RGN

Detalji:

BetterGeo – Geološka Minecraft radionica je radionica koja je razvijena u sklopu EIT projekta RM@Schools. Minecraft kao jedna od popularnijih računalnih igrica današnjice ima veliki edukacijski potencijal jer se radi o vrlo interaktivnoj i intuitivnoj igrici gdje se moraju sakupljati materijali kako bi se od njih mogli generirati krajnji proizvodi. BetterGeo je mod za Minecraft u kojem je dodan veliki broj stijena, ruda i minerala koji se unutar Minecraft svijeta prikazuju na realniji način nego što je to u osnovnoj verziji. Radionica ima za svrhu prikazati osnove geologije i rudarstva na zabavan i interaktivan način kroz individualno korištenje igrice na računalu.

Biografija:

Marko Cvetković

Docent je na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se regionalnim istraživanjima pri geologiji nafte, interpretaciji seizmičkih istraživanja i karotažnih mjerenja u bušotinama, modeliranjem podzemlja te geologijom kvartara. U posljednjim znanstvenim radovima fokus istraživanja je bazenska analiza kojom se utvrđuje regionalni naftnogeološki potencijal područja multidisciplinarnim pristupom koji objedinjuje set geoloških, geofizičkih i geokemijskih podataka. Kao istraživač, sudjelovao je na jednom MZOS projektu, više H2020 projekata te je voditelj jednog HRZZ UIP projekta i voditelj za Hrvatsku EIT projekta RM@Schools.

Član je Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa, American Association of Petroleum Geologists te Hrvatskoga geološkog društva u kojem je od 2009. do 2013. te od 2016. do 2017. godine obnašao dužnost pročelnika Geomatematičkog odsjeka. Zamjenik je predstavnika u izvršnom odboru Znanstvenog vijeća za daljinska istraživanja i fotointerpretaciju pri HAZU (2008.-).