Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Što sve mogu X zrake u veterinarskoj medicini?,
voditelji: Hrvoje Capak, Tomislav Bureš, Ana Javor i Dijana Lončar

Datum i vrijeme:

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Predavanje

Publika:
opća populacija, djeca s posebnim potrebama

Lokacija:
Online

Detalji:

U predavanju „Što sve mogu X zrake u veterinarskoj medicini?" prikazan je povijesni pregled upotrebe rendgenskih zraka u veterinarskoj medicini (uz upotrebu fotografija i arhivskog materijala Zavoda za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju), suvremeni i sofisticirani oblici primjene te posebno naglasak na korištenju X zraka u znanstvene svrhe.

https://www.youtube.com/watch?v=o4tzDza23Ko

Biografija:

Hrvoje Capak

Zaposlen je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu od 2009. godine, a u Zavodu za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju od 2011. godine. Tijekom izrade disertacije i habilitacijskim predavanjem uže područje interesa predstavljaju mu farmske životinje. Trenutno je aktivan nastavnik na kolegijima: Opća i klinička rendgenologija (na studiju na hrvatkom i engleskom jeziku), Metode fizikalne terapije i dijagnostike (na studiju na hrvatskom i engleskom jeziku), Bolesti i liječenje pasa i mačaka, Bolesti i liječenje farmskih životinja, Bolesti i liječenje konja.

Posljednjih godina sudjeluje u većem broju studentskih projekata (Reptilomanija+, Smotra Sveučilišta u Zagrebu). U znanstvenom i stručnom radu surađuje s kolegama iz više znanstvenih, istraživačkih i nastavnih institucija iz područja biomedicine i zdravstva, biologije i zaštite okoliša.