Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Kemija u farmaciji,
voditelji: Davor Šakić, Maja Beus, Hrvoje Rimac, Marijan Marijan, Mateja Toma i Tino Šeba

Datum i vrijeme:
utorak 11.5.2021., 12:00 - 14:00

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji:

Farmaceutska industrija počiva na kemijskim reakcijama. Na ovoj radionici pristupnici će vidjeti jednostavne tehnike razdvajanja sastojaka, dokazivanje sastojaka, izradu šumećih tableta i reakcije važne za dijagnostiku bolesti i stanja. Također će se pričati o čuvanju uzoraka pri niskim temperaturama. Prikazat će se i novi rezultati sa tri znanstveno-istraživačka projekta.

Biografija:

Davor Šakić

Nakon završenog studija farmacije i doktorata iz farmaceutskih znanosti, radi na Zavodu za Analitičku kemiju Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Suradnik je na dva znanstveno-istraživačka projekta.

 

Maja Beus

 

Valentina Borko

 

Marijan Marijan

Završio je diplomski stupanj kemije, te izrađuje doktorat iz kemijskih znanosti na PMF-u. Zaposlen je na Zavodu na Agronomskom fakultetu.

 

Mateja Toma

 

Tino Šeba