Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Zero Waste (nula otpada) i u kojoj mjeri se može provesti,
Helena Vučenović

Datum i vrijeme:

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Predavanje

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija:
TMNT, Mala dvorana

Detalji:

Sve više se govori o terminu ZERO WASTE (nula otpada), odnosno o ideji da sve što koristimo možemo ponovno upotrijebiti ili reciklirati u novi proizvod. Iako ne postoji sustav koji ne proizvodi otpad intencija je svesti otpad na minimalne količine. Priča se polako mijenjala, od ranih početaka da sve što kupujemo, napravimo ili uzgojimo će na kraju postati otpad pa sve do priče o odvajanju, recikliranju i ponovnoj uporabi.  Gdje se trenutno nalazimo, što možemo promijeniti i u kojoj mjeri se može sprovesti Zero Waste koncept biti će predstavljeno u ovom predavanju.

https://www.youtube.com/watch?v=TP31_RMC1qY

Biografija:

Helena Vučenović

Poslijedoktrandica  je na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu završila je u Kutini,  diplomirala 2006., a 2016. doktorirala na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu u Zagrebu. Asistentica je na predmetima Mehanika tla i Geotehničko inženjerstvo okoliša na preddiplomskom studiju RGNF-a i predmetima Geotehnički objekti, Poboljšanje tla i stijena i Površinska odlagališta otpada  na diplomskom studiju RGNF-a. Autor je ili koautor više znanstvenih i stručnih radova. Član je Hrvatskog geotehničkog društva i dobitnica dvije medalje s izložbi inovacija.