Život s medijima, voditeljica: doc. dr. sc. Marijana Ražnjević Zdrilić, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilište u Zadru

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 8:00 - 12:00

Mjesto održavanja:
DV Radost, po. "Voštarnica", Zadar, Put Murata 20

Vrsta događanja:
radionica, prezentacija

Publika:
predškolski uzrast

Lokacija (prostorija):
DVRV

Detalji

Studenti 3. godine preddiplomskog studija Kulture i turizma Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru pod voditeljstvom doc. dr. sc. Marijane Ražnjević Zdrilić, u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti, u suradnji sa dječjim vrtićem Radost, područnim objektom Voštarnica, organizirat će prezentaciju i niz radionica na temu Život s medijima. Prezentacija o životu s medijima predškolskoj djeci prikazat će se putem ppt-a interpretacijom na temelju slikovnice "Slikovnica o medijima". Nakon toga slijedi razgovor i likovne i istraživačke radionice u kojima će djeca moći izraziti svoj doživljaj priče, te na taj način približiti im osnove medijske pismenosti te omogućiti im da istražuju i uočavaju razliku između virtualnog i stvarnog svijeta.

Biografija:

Marijana Ražnjević Zdrilić rođena je 25. rujna 1983. godine u Zadru. Osnovnu i srednju školu gimnaziju Jurja Barakovića završava u Zadru. Fakultetsko obrazovanje stekla je na Sveučilištu u Zadru, u razdoblju od 2002. do 2006. godine. Diplomirala je u prosincu 2006. godine i stekla zvanje diplomiranog turističkog komunikologa. U listopadu 2007. godine zapošljava se na Odjelu za informatologiju i komunikologiju (danas Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti) Sveučilišta u Zadru, kao znanstveni novak-asistent na znanstvenom projektu Hrvatsko-europski dodiri u pisanim medijima zadarskog područja (XIX. i XX. st.). Iste godine upisuje Poslijediplomski doktorski studij iz informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorsku disertaciju pod naslovom Demokratizacija zadarskog novinskog prostora 1989. i 1990. godine na primjeru Fokusa i Narodnog lista obranila je u lipnju 2013. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od listopada 2013. u zvanju je višeg asistenta, a od listopada 2016. u znanstveno-nastavnom zvanju docenta na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti. Svoj istraživački rad usmjerava na polju informacijskih i komunikacijskih znanosti, grane komunikologije i medija. Autorica i koautorica je 20-ak znanstvenih i stručnih radova.