Digitalni život djece i mladih kroz stvaranje rječnika engleskog jezika, voditeljica: Marina Oštarić, Sveučilište u Zadru

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 8:00 - 12:00

Organizacija:
Osnovna škola Murterski škoji, Murter, Put škole 10

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
osnovna škola

Lokacija (prostorija):
OŠMŠ

Detalji:

Radionica je zamišljena kao izrada rječnika engleskog jezika digitalnih pojmova. Ciljana skupina su djeca i mladi koji svakodnevno komuniciraju koristeći izraze proizašle iz suvremenih digitalnih aplikacija, online igrica i sličnih alata, a koje odrasli (primarno roditelji i nastavnici) ne razumiju. Planirano je da se radionice odvijaju u dvije paralelne sesije (2 predavača po radionici) te u skupinama od 6-10 učenika kako bi rad bio što kvalitetniji. Očekujemo da će ova radionica biti prije svega zanimljiva djeci zbog mogućnosti zamjene uloga učitelja i učenika a pružiti će nam uvid u dinamiku jezičnih promjena u engleskom jeziku koje su posljedica modernog digitalnog života. Također, dobivena saznanja mogla bi poslužiti i kao polazište za neka buduća istraživanja na području engleskoga jezika u svakodnevnom životu.

Biografija:

Moje ime je Marina Oštarić, profesorica sam engleskoga i talijanskoga jezika i književnosti i radim kao viši predavač u Centru za strane jezike Sveučilišta u Zadru. Moj nastavni rad uglavnom se temelji na izvođenju nastave iz kolegija Engleskoga jezika struke za studijske grupe na Pomorskom odjelu te na Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru gdje predajem engleski jezik na studijima Brodostrojarstva i tehnologije pomorskog prometa te na studiju Podvodnih znanosti i tehnologija. Članica sam Udruge nastavnika jezika struke na visokoškolskim ustanovama (UNJSVU). Tijekom višegodišnjeg rada usavršavala sam se na brojnim međunarodnim konferencijama i ljetnim školama, objavila sam nekoliko stručnih radova te održavala izlaganja koja su tematski vezana za podučavanje engleskoga jezika u visokoškolskom kontekstu.