ŽIVOT U NJEMAČKOJ I AUSTRIJI, voditeljica: doc. dr. sc. Helga Begonja (uz suradnju ugovornih lektorica Eveline Thalmann i Judith Hansmeier) s Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 8:00 - 20:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Jurja Barakovića, Park Vladimira Nazora 1, Zadar

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
srednja škola

Lokacija (prostorija):
GJB

Detalji

U okviru okvirne teme "Život" bit će priređena radionica namijenjena učenicima njemačkog jezika na srednjoškolskoj razini, razina poznavanja njemačkog jezika B1. U okviru radionice učenici će imati prilike upoznati specifične kulturološke aspekte koji se odnose na način života u zemljama njemačkog govornog područja, s osobitim naglaskom na Njemačkoj i Austriji. Učenicima će biti približene teme koje se odnose na stanovanje, radnu svakodnevicu, život mladih, način provođenja slobodnog vremena te jela i pića u Njemačkoj i Austriji. Budući da je kulturološki aspekt strane zemlje prilikom učenja stranog jezika često zastupljen u manjoj mjeri, radionica će učenicima njemačkog jezika dati priliku za produbljivanje znanja o životnim navikama Nijemaca i Austrijanaca. 

 

Biografija:

Helga Begonja je završila studij njemačkog jezika i književnosti i engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru. Za vrijeme studija bila je stipendistica DAAD-a na Sveučilištu Humboldt u Berlinu na kojemu je ostvarila semestralno studijsko usavršavanje. Od 2003. do 2006. pohađala je studij "Weiterbildender Fernstudienkurs" na Goethe Institutu u Zagrebu i stekla certifikat "Fremdsprachlicher Deutschunterricht in Theorie und Praxis" Goethe Instituta Zagreb i Sveučilišta Kassel. Poslijediplomski doktorski studij lingvistike završila je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Odjelu za germanistiku Sveučilišta u Zadru zaposlena je od 2007. Izvodi kolegije iz područja germanističke lingvistike i translatologije.