Darujem život, voditeljica: Ivana Gusar

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 13:00 - 19:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Vladimira Nazora, Zadar, Perivoj Vladimira Nazora 3/II

Vrsta događanja:
predavanje, radionica

Publika:
srednja škola

Lokacija (prostorija):
GVN

Detalji

Planira se održati motivacijsko predavanje i radionica koje će pripremiti i održati nastavnica u suradnji sa studentima Diplomskog sveučilišnog studija sestrinstva. 
S obzirom da se maturanti nalaze u ranoj odrasloj dobi te stjecajem punoljetnosti imaju priliku postati dobrovoljni darivatelji krvi, a obrazovne ustanove predstavljaju važnu ulogu u usvajanju pozitivnih stavova učenika, ciljana skupina su maturanti gimnazije “Vladimir Nazor”. 
Cilj ovog predavanja i radionice je podići razinu motiviranosti maturanata kao i stjecanje pozitivnih i ispravnih stavova o važnosti i sudjelovanju u dobrovoljnom darivanju krvi. 

 

Biografija:

Ivana Gusar, viši predavač na Odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Zadru. 
Na studiju sudjeluje u izvođenju više kolegija na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija, te vodi organizaciju i izvođenje kliničkih vježbi na svim studijskim godinama. Do zaposlenja u punom radnom vremenu, na Sveučilištu u Zadru, rujan, 2017. godine, radila u Općoj bolnici Zadar više od 20 godina. 
Zajedno sa studenima i Udrugom studenata sestrinstva već dulji niz godina sudjeluje u brojnim aktivnostima koje pridonose zdravstvenom prosvjećivanju kako djece tako i odraslih. Na taj način osim podizanjem znanja i svijesti naših građana o prevenciji bolesti i promociji zdravlja uključuje studente u aktivan rad u zajednici, te im približava njihove buduće profesionalne izazove.