Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Emocionalna inteligencija (Vlatka Vujčić, Marina Topalović)

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 12:20 - 13:00
četvrtak 25.4.2024., 13:10 - 13:50

Mjesto održavanja:
Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci, Ul. Hansa Dietricha Genschera 16A, 32100, Vinkovci

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Lokacija (prostorija):
Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara Vinkovci

Detalji

Postoji više vrsta inteligencije. Jedna od njih je i emocionalna inteligencija koja je vrlo važna jer su emocionalno inteligentne osobe svjesne svojih emocija i načina na koji one utječu na ponašanje, posebno u interakciji s drugim ljudima. Emocionalno kompetentna djeca upravljaju svojim postupcima, mislima i osjećajima što im pomaže u snalaženju u različitim životnim situacijama. Takva su djeca samopouzdanija i lako se povezuju s drugima. Radionicom ćemo osvijestiti učenicima postojanje različitih emocije te važnost poštivanja vlastitog emocionalnog iskustva.

Biografija:

Dr. sc. Vlatka Vujčić rođena je u Požegi. Nakon završene Gimnazije, također u Požegi, upisala je Filozofski fakultet u Osijeku, smjer Knjižničarstvo i hrvatski jezik i književnost. Na istome fakultetu upisuje Poslijediplomski doktorski studij Jezikoslovlje te doktorira 2018. godine. Radila je kao profesor Hrvatskoga jezika i književnosti u Ekonomskoj školi u Požegi, kao stručni suradnik školski knjižničar u Poljoprivredno-prehrambenoj školi u Požegi. Od godine 2007.  zaposlena je u Zdravstvenoj i veterinarskoj školi Dr. Andrije Štampara u Vinkovcima na radnom mjestu stručnog suradnika školskog knjižničara.Marina Topalović, mag. paed et educ phil. rođena je u Vinkovcima. Nakon završene Gimnazije Matije Antuna Reljkovića  u Vinkovcima, upisuje Filozofski fakultet na Sveučilištu J.J.Strossmayera u Osijeku, smjer filozofija i pedagogija. Nakon završetka studija zapošljava se na radnom mjestu stručnog suradnika pedagoga u Osnovnoj školi „Matija Gubec“u Jarmini, nakon toga u Osnovnoj školi Vođinci. Od 2016. godine zaposlena je na mjestu stručnog suradnika pedagoga u Zdravstvenoj i veterinarskoj školi Dr. Andrije Štampara Vinkovci.