Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Otkrića elektronike (Tena Babić, Marko Vukelić, Vedran Žadanj)

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 12:20 - 13:00
četvrtak 25.4.2024., 13:10 - 13:50

Mjesto održavanja:
Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci, Ul. Hansa Dietricha Genschera 16A, 32100, Vinkovci

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Lokacija (prostorija):
Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara Vinkovci

Detalji

U ovom predavanju učenici će prezentirati otkrića elektronike koja su utrla put razvitku modernih, digitalnih tehnologija, poput Flemingove elektronske cijevi te otkrića koje se još uvijek dorađuje i razvija, a neizostavni je princip svih modernih nastojanja u tehnici i tehnologiji gdje se želi smanjiti gubitak utrošene energije – supravodljivost!

Učenici će nakon predavanja potaknuti raspravu i natjecateljski duh sudionika pomoću malog online kviza koji će se realizirati podjelom sudionika u ekipe.

Biografija:

Tena Babić, rođena 6. travnja 2006. godine, završila je Osnovnu školu Ivana Kozarca u Županji, a sada pohađa 3. razred Zdravstvene i veterinarske škole u Vinkovcima smjer fizioterapeutski tehničar/ka.

Marko Vukelić, rođen je 4. srpnja 2006., u Vukovaru. Završio Osnovnu školu Siniše Glavaševića u Vukovaru. Trenutno pohađa 3. razred Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara u Vinkovcima, smjer fizioterapeut tehničar.

 

Vedran Žadanj rođen je u Vukovaru 2. listopada 1979. godine, gdje je završio Gimnaziju. Studij fizike i tehničke kulture s informatikom završio je na Odjelu za fiziku Sveučilišta u J. J. Strossmayera u Osijeku. Studij obrazovnih znanosti završava na visokoj školi za obrazovanje i komunikologiju sveučilišta u Jonkopingu, Švedska. Od 2008. godine zaposlen je kao nastavnik fizike u Zdravstvenoj i veterinarskoj školi dr. A. Štampara u Vinkovcima.