Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Anatomija genija (Angela Ana Rajnović, Vedran Žadanj)

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 12:20 - 13:00
četvrtak 25.4.2024., 13:10 - 13:50

Mjesto održavanja:
Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci, Ul. Hansa Dietricha Genschera 16A, 32100, Vinkovci

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Lokacija (prostorija):
Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara Vinkovci

Detalji

U maloj projektnoj aktivnosti govorit će se o Leonardu Da Vinciju i njegovoj općoj znanstvenoj znatiželji, kao i onoj spram proučavanja ljudskog tijela te o njegovim istraživanjima i doprinosu na području anatomije kroz povijest, pa sve do današnjih dana. U tu svrhu bit će predstavljen video uradak koji obuhvaća temeljne ideje, razrade i prikaz razumijevanja anatomije kroz perspektivu genija Leonarda Da Vincija.

Biografija:

Vedran Žadanj rođen je u Vukovaru 2. listopada 1979. godine, gdje je završio Gimnaziju. Studij fizike i tehničke kulture s informatikom završio je na Odjelu za fiziku Sveučilišta u J. J. Strossmayera u Osijeku. Studij obrazovnih znanosti završava na visokoj školi za obrazovanje i komunikologiju sveučilišta u Jonkopingu, Švedska. Od 2008. godine zaposlen je kao nastavnik fizike u Zdravstvenoj i veterinarskoj školi dr. A. Štampara u Vinkovcima.

Angela Ana Rajnović rođena je 3. kolovoza 2007. godine. Pohađa 2. razred Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara u Vinkovcima, smjer medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege. Prolazi s odličnim uspjehom, voli ići na natjecanja i sudjelovati u projektima. Voli timski rad i spremna je pomoći. Trudi se na svim razinama, bila to škola ili privatni život gdje je čak i teta dva nećaka. Kćer je ponosnih roditelja koji je podržavaju u svemu te ima stariju sestru koja joj je bila inspiracija za upis ove škole.