Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Jesmo li (glazbeno) inteligentni? (Mia Mucić)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 14:00 - 18:00

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
poster

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
hodnik

Detalji

Poster prezentacijom predstavit će se model višestrukih inteligencija Howarda Gardnera, s posebnim naglaskom na glazbenu inteligenciju. Gardner razlikuje sedam vrsta inteligencije i to logičko-matematičku, lingvističku, glazbenu, spacijalnu, tjelesno-kinestetičku, interpersonalnu i intrapersonalnu. Prema istome psihologu, svaki pojedinac posjeduje različite sposobnosti a sve su inteligencije, u većoj ili manjoj mjeri, potrebne za cjeloviti razvoj pojedinca.

Biografija:

Mia Mucić je učiteljica savjetnica glazbene kulture u Osnovnoj školi Zrinskih u Nuštru. Voditeljica je Županijskoga stručnoga vijeća učitelja glazbe Vukovarsko-srijemske županije. Sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim konferencija. Doktorandica je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Područje njezina interesa je glazbena pedagogija s posebnim naglaskom na glazbene dobrobiti i glazbeno stvaralaštvo. Koautorica je sveučilišnoga udžbenika Dječje glazbeno stvaralaštvo u nastavi glazbe i izvannastavnim glazbenim aktivnostima. https://www.croris.hr/osobe/profil/42046