Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Što sve (ne)znamo o inteligenciji (Helena Tomšek)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 17:15 - 18:00

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
predavanje i radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Detalji

Na ovom predavanju/radionici sudionici će imati priliku čuti nešto o samim počecima mjerenja inteligencije te vrstama iste. Doznat će do koje je dobi inteligencija u rastu, a od koje dobi pada te još neke zanimljivosti i mitove o samoj inteligenciji.

Osim toga, upoznat će ih se na koje načine se inteligencija mjeri te primjere zadataka. Nakon predavanja, organizirat će se kratki kviz kako bi se utvrdilo gradivo.

Biografija:

Helena Tomšek godine 2015./2016. upisuje se na Preddiplomski studij psihologije na Filozofskom fakultetu Osijek. Školovanje za magistru psihologije nastavlja na istom fakultetu te studij s odličnim uspjehom završava 2020. godine obranom diplomskog rada pod nazivom Povezanost perfekcionizma, doživljaja stresa i mentalnog zdravlja.

Trenutno radi na mjestu stručnog suradnika psihologa u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci. Član je Društva psihologa Vukovarsko-srijemske županije gdje redovitom aktivnošću i zalaganjem doprinosi radu Društva. Neke od edukacija koje je završila nakon diplomiranja su edukacija o učenicima sa specifičnim teškoćama učenja, edukacija za Wartegg test crteža, Mindfulness u radu s djecom (dvodnevni trening) i edukacija za rad s asocijativnim kartama.