Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

U svijetu glazbe… (Mia Mucić, Marija Lesandrić)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 17:15 - 18:00

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
predavanje i radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
A116

Detalji

Glazbeno je obrazovanje bitan segment razvoja cjelovite ličnosti djeteta. Sudjelujući u glazbenim aktivnostima, djeca razvijaju svoje glazbene sposobnosti i vještine te dodatno razvijaju emocionalne, socijalne, motoričke i intelektualne vještine. Suvremena paradigma odgoja i obrazovanja polazi od holističkoga pristupa i cjelovite ličnosti djeteta kojom se uvažava njegov um i njegov duša. Provodeći različite glazbene aktivnosti učitelji doprinose razvoju djeteta/učenika. Na početku ovoga izlaganja predstavit će se različite mogućnosti organiziranja glazbenih aktivnosti i praktični prikaz istih aktivnosti.

Biografija:

Mia Mucić je učiteljica savjetnica glazbene kulture u Osnovnoj školi Zrinskih u Nuštru. Voditeljica je Županijskoga stručnoga vijeća učitelja glazbe Vukovarsko-srijemske županije. Sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim konferencija te Erasmus+ projektima. Doktorandica je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Područje njezina interesa je glazbena pedagogija s posebnim naglaskom na glazbene dobrobiti i glazbeno stvaralaštvo. Koautorica je sveučilišnoga udžbenika Dječje glazbeno stvaralaštvo u nastavi glazbe i izvannastavnim glazbenim aktivnostima. https://www.croris.hr/osobe/profil/42046

 

Marija Lesandrić učiteljica je mentorica razredne nastave u OŠ Zrinskih Nuštar, PŠ Marinci. Ujedno je i Montessori pedagoginja, doktorandica na Filozofskom fakultetu u Osijeku te vanjska suradnica na Učiteljskom studiju Sveučilišta u Slavonskome Brodu. Ondje surađuje na izvođenju kolegija: Metodičke vježbe Prirode i društva i Istraživačka nastava Prirode i društva. Jedna je od autorica udžbeničkog kompleta Priroda, društvo i ja za 3. razred te Dobro društvo za 1. razred. Napisala je i objavila nekoliko znanstvenih i stručnih radova i poglavlja knjiga, a autorica je i digitalnih materijala koji prate udžbeničke serije. Aktivna je sudionica međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija te projekata Erasmus+.

https://www.croris.hr/osobe/profil/46391