Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Kako razviti inteligenciju kod djece vrtićke dobi? (Darija Kostelić, Marija Andrijanić)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 16:15 - 17:00

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Lokacija (prostorija):
A108

Detalji

Matematika za najmlađe je ključna za razvoj inteligencije u vrtićkoj dobi, što ima dugoročne posljedice na obrazovanje. Radionica istražuje kako potaknuti matematičke vještine kod djece i odgajatelja. Važno je iskoristiti ranu predškolsku dob kada je mozak „najsvježiji“ za stvaranje temelja učenja. Korištenje alata poput Sorobana potiče brži razvoj računskih vještina i inteligencije kod djece vrtićke dobi.

Biografija:

Darija Kostelić je rođena 02. 05. 1977. godine u Vinkovcima. Diplomirala na Odjelu za Matematiku u Osijeku, smjer matematika informatika. Zaposlena u Strukovnoj školi Vinkovci kao nastavnik matematike. Svojim radom pokušava popularizirati prirodne znanosti među učenicima svih dobi.

 

Marija Andrijanić je rođena 07. 05. 1987. u Vukovaru. Osnovnu školu je završila u Vinkovcima kao  i opću gimnaziju. Nakon završene gimnazije, upisuje studij na Odjelu za matematiku u Osijeku. Prvo se zaposlila u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, a od 2017. prelazi u Tehničku školu Ruđera Boškovića u Vinkovcima gdje je i danas.