Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Koja je moja inteligencija? (Mirela Macelaru, Mirta Lulić)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 16:00 - 16:30

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
A020

Detalji

Svaki sudionik će prilagođenim testom ispitati koja vrsta inteligencije mu je izražena, te koji je prema tome njemu najprikladniji način učenja zadane teme. Ne uče svi jednako i ne odgovara svima ista vrsta prezentacije. Nastavnik u razredu ima različite učenike kojima je potreban različit pristup pri učenju novog koncepta. Nastavnik treba mijenjati vrste prezentacije teme (stilove poučavanja) kako bi svi načini bili podjednako zastupljeni. Ovdje će biti prikazan primjer jedne tematske cjeline i nekoliko načina na koje se u razredu može prilagoditi u tu svrhu.

Biografija:

Mirta Lulić,  prof. fizike i politehnike s 29 godina staža u nastavi fizike. Godine 2019. stekla je zvanje profesora savjetnika. Osim obvezne nastave, predaje i izbornu nastavu fizike. Od 2011. godine djeluje kao predsjednica Školskog aktiva matematike, fizike i informatike. Aktivno sudjeluje na seminarima i stručnim skupovima na županijskoj (radionice - Zimska škola fizike, STEM-fest, Županijski stručni skupovi), međužupanijskoj (radionica – Međužupanijski stručni skup), državnoj (radionica – Simpozij o nastavi fizike) i međunarodnoj razini (radionica - Međunarodna konferencija o nastavi fizike u srednjim školama), a sudjelovala je i u internacionalnom projektu Phys-Me čiji je cilj bio unaprjeđenje obrazovnog sustava u predmetnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju.

Pripremala je učenike za natjecanje Znanstvenik u meni, Atom liga, Šesterokut - prvo online natjecanje iz fizike i matematike, Znanstveni piknik i Fizi Bizi Fest.

Sudjeluje s učenicima u raznim projektima: Digitalni učenički inkubator, eTwinning, Škola budućnosti, Gore-dolje, lijevo-desno oko ravnotežnog položaja, Debata – “Uči li nas život o fizici ili fizika o životu?, Mašta je super moć i sl.

 

Mirela Macelaru, prof. matematike i fizike sa 18 godina staža u nastavi fizike i matematike. Nadalje, 2007. godine na postiplomskom studiju u Velikoj Britaniji stekla diplomu Master of Education. Od 2022. stekla je zvanje profesor savjetnik. Osim obvezne nastave, priprema zainteresirane učenike za natjecanje u znanju, za sudjelovanje u Festivalu znanosti, STEAM festu, projektima kao e-twinning, Znanstvenik u meni, te redovito sudjeluje u radu Županijskog povjerenstva za natjecanje iz fizike. Sudjeluje s učenicima u raznim projektima vezanim uz nastavu fizike u suradnji s kolegama iz drugih škola. Aktivno sudjeluje na seminarima i stručnim skupovima na županijskoj i državnoj razini, te ocjenjivanju ispita državne mature.