Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Naš prekrasni planet pamti čovjekov utjecaj, (Jasenka Celić, Dobrila Hemetek)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 15:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Lokacija (prostorija):
A116

Detalji

Radionica je  osmišljena da na zabavan, kreativan i kolaborativan  a prije svega pristupačan način osvijesti problem o nastalim klimatskim promjenama.

Edukativna i bazirana na činjenicama, omogućiti će vam da u kratkom vremenu shvatite

kako funkcionira klima te koji su uzroci i posljedice klimatskih poremećaja.

Sudjelovanjem u ovoj radionici shvatiti ćete složenost klimatskih promjena, dobiti ćete

potpuni pregled tog velikog problema te naučiti kako učinkovito djelovati.

Osim pružanja znanstvenih činjenica, Klimatski kolaž razvija kreativnost i

komunikaciju sudionika.

Kako se odvija radionica?

Vrlo jednostavno.

Sudionici su podijeljeni u ekipe od 4-8 igrača. Karte koje predstavljaju različite komponente klimatskih promjena se slažu na stol te igrači zajednički pokušavaju pronaći uzročno-posljedične veze između karata, tako da ih na kraju ispravno slože i povežu.

Voditelj vodi jednu ili dvije ekipe, te osigurava uspješnu komunikaciju između sudionika te pruža dodatne informacije i objašnjenja.

Biografija:

Životopis: Jasenka Celić

 

                  Jasenka Celić rođena je 20. srpnja 2024. u Vinkovcima. Završila je Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. U Zagrebu na  Prirodoslovno – matematičkom fakultetu   završava studij matematike i fizike te stiče zvanje profesora matematike i fizike.

                  Od 1999. radila je na Tehničkoj školi  Ruđera  Boškovića Vinkovci kao profesorica matematike i fizike, a od 2003. radi na Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića Vinkovci kao profesorica fizike. U svom bogatom radnom iskustvu uvijek je aktivna  u radu s učenicima,  posebno  u  radu   sa darovitom djecom   koji donosi dobre rezultate na natjecanjima, kako županijskim  tako i na državnim  natjecanjima znanja. Sudjeluje u radu ŽSV fizike u radionicama, Proljetnoj školi fizike  i često drži predavanja na stručnim skupovima. Uvijek spremna za napredak i uvođenje novih tehnologija u nastavu.  Promovirana je u zvanje profesora savjetnika 2019. Područja interesa su joj eksperimentalna fizika, astronomija, a u novije vrijeme i klimatske promjene. Jedna je od autorica Kurikuluma fakultativnoga predmeta Klimatska otpornost.

 

Životopis: Dobrila Hemetek

 

                Dobrila Hemetek rođena je 18.prosinca 1971. u Vinkovcima. Osnovnu školu završila je u Nuštru, a srednjoškolsko obrazovanje u Vinkovcima, kao matematičar-informatičar u CUO „Matija Antun Reljković“  ili današnju gimnaziju. U Osijeku na Pedagoškom  fakultetu završava studij matematike i fizike te stiče zvanje profesora matematike i fizike.

                Od 1997. godine radi na Tehničkoj školi Ruđer Bošković Vinkovci  kao profesor fizike. U svom bogatom radnom iskustvu uvijek je aktivna  u radu s djecom: rad u dopunskoj  i dodatnoj nastavi za učenike koje donosi dobre rezultate učenika kako na osnovnoj razini tako i na natjecanjima, kako školskim tako i na županijskim natjecanjima znanja. Pa čak i na državnoj razini, gdje je s timom učenika, kao mentor, osvojila drugo mjesto na natjecanju Balon Stellar i to praktičnim znanstvenim radom. Sudjeluje u radu ŽSV fizike u radionicama, Proljetnoj školi fizike  i često drži predavanja na stručnim skupovima. Uvijek spremna za napredak i uvođenje novih tehnologija u nastavu,  svih, a ne samo STEM predmeta.   Promovirana je u zvanje profesora savjetnika 2021. To predstavlja još veći izazov u radu, edukacijama i napretku.