Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Je li uspjeh pojedinca povezan s inteligencijom? (Tatjana Dujić)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 14:00 - 14:45

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
Parlaonica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Lokacija (prostorija):
A108

Detalji

Slijedeći pravila parlaonice, učenici će biti unaprijed pripremljeni o temi: Je li uspjeh pojedinca  povezan s inteligencijom? Te će svoje tvrdnje i argumente iznositi s obzirom na to kojoj skupini pripadaju: afirmacijskoj ili negacijskoj. Troje govornika predstavlja grupu, a aktivna pratnja tijekom parlaonice može postavljati pitanja. Ostali sudionici će bodriti svoje kolege, a povjerenstvo će donijeti odluku tko je bio uspješniji u obrani stavova. Svoje tvrdnje povezat će sa spoznajama o uspješnim književnicima, sportašima, poduzetnicima i znanstvenicima.

Biografija:

Tatjana Dujić je rođena u Vinkovcima gdje i danas živi i radi kao profesorica Hrvatskoga jezika u Tehničkoj školi R. Boškovića. Rođena je 1977. godine, 1999. diplomirala je Hrvatski jezik i književnost na Pedagoškom fakultetu u Osijeku. Doktorirala je 2012. godine iz područja humanističkih znanosti,  grana teorija književnosti s temom Modeli hrvatske ženske proze. Zaposlila se 1999. godine.

 Uključena je u rad različitih javnih ustanova kao vanjski suradnik na projektima vezanim uz promidžbu hrvatskoga jezika i čitanja. Dugi niz godina sudjeluje u ispravljanju ispita Državne mature. Aktivno sudjeluje u projektima eTwinninga. Izlagala je i svoje znanstvene radove na znanstvenim skupovima.