Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Boje, boje, boje (Maja Dubovicki)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 14:00 - 14:45

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
A116

Detalji

Radionica je namijenjena djeci i učenicima koji se još nisu upoznali s nastavnim predmetom Kemija kako bi ih se zainteresiralo za znanost. Učenici koji pohađaju prvi razred prirodoslovne gimnazije vodit će radionicu u kojoj će se izvesti razni pokusi gdje su vidljive brojne promjene boja. Takvi eksperimenti kemijskih promjena zanimljivi su, vizualno privlačni i ilustriraju širok spektar kemijskih procesa.

Biografija:

Maja Dubovicki je dipl. ing. kemije s položenim stručnim ispitom za rad u nastavi. Trenutno je u zvanju nastavnika mentora. Radi kao nastavnica kemije u Gimnaziji M. A. Reljkovića u Vinkovcima jedanaest godina. Radionicama sudjeluje u popularizaciji znanosti, izlaže na županijskim i međužupanijskim stručnim skupovima Kemije, Biologije i Fizike. Višegodišnja je članica županijskog i državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz Kemije te priprema učenike za natjecanja. Suautorica je interdisciplinarnog kurikuluma Klimatska otpornost koji učenike potiče na razvoj znanstvenog pogleda na okolinu uz unaprjeđenje vještina poput uočavanja uzroka, analize uzroka, uočavanja posljedica i predlaganja odgovora na klimatske promjene na lokalnoj i globalnoj razini.