Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

„Zajedno smo jači“,
voditelji: Marija Lesandrić, Nevenka Škrabo

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 8:00 - 22:00
utorak 11.5.2021., 8:00 - 22:00
srijeda 12.5.2021., 8:00 - 22:00
četvrtak 13.5.2021., 8:00 - 22:00
petak 14.5.2021., 8:00 - 22:00
subota 15.5.2021., 8:00 - 22:00

Organizacija:
FESTIVAL ZNANOSTI - VINKOVCI

Vrsta događanja:
Multimedijski rad

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola

Lokacija (prostorija):
web stranica festivalznanostivk.wordpress.com

Detalji:

Briga, anksioznost, tuga i strah uobičajene su emocije u izvanrednim situacijama kao što je ova u kojoj živimo već više od godinu dana. Sve te emocije koje nam se trenutno miješaju utječu na naše učenike, stoga je naša vodilja bila, iz ove situacije u kojoj se svi nalazimo, izvući ono najbolje i u živote unijeti dozu sreće, smijeha i dobrote te izmamiti osmijehe. Imajući to na umu provele smo nekoliko radionica s djecom kako bi kroz glazbu, pokrete, stihove i likovno stvaralaštvo izrazili svoje emocije, podijelili ih s prijateljima i svi zajedno postali jači. Kada smo prikupili sva ostvarenja, došli smo na ideju izraditi video uradak koji će ujediniti sve to i biti nam trajni podsjetnik na zajedništvo, suradnju i druženje. Ovaj multimedijski rad, odnosno kratki film „Zajedno smo jači“ nosi poruku da premda smo danas udaljeniji no inače, možemo biti složni i ujedinjeni u namjeri da učinimo nešto lijepo, prenesemo poruke mira, ljubavi i zajedništva te potaknemo svakog pojedinca na promišljanje o istinskim vrijednostima koje često prepoznamo tek kada nam je teško. U duhu Međunarodne godine mira, uživajte u našem radu koji je protkan upravo njime! 

Biografija:

Marija Lesandrić, mag. prim. educ.

OŠ Zrinskih Nuštar, PŠ Marinci

marija.lesandric@skole.hr

https://marijinaucionica.weebly.com/

Marija Lesandrić rođena je 10.7.1987.  u Vinkovcima. Ondje je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala je 2013. na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Iste se  godine zaposlila u OŠ Zrinskih Nuštar, PŠ Marinci gdje I danas radi. Završila je stručno usavršavanje za Montessori pedagoga. Doktorandica je na Filozofskom fakultetu u Osijeku i vanjska suradnica na Učiteljskom studiju Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Ondje surađuje na izvođenju kolegija: Metodičke vježbe Prirode i društva, Istraživačka nastava Prirode i društva, Integrirana nastava i Suvremene nastavne strategije. Jedna je od autorica udžbenika Priroda, društvo i ja za 3. razred. Napisala je i objavila nekoliko znanstvenih i stručnih radova i poglavlja knjiga, a autorica je i digitalnih materijala koji prate udžbeničke serije. Aktivna je sudionica međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija te Erasmus+ projekata. Dobitnica je nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za 2020. za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike te Vukovarsko-srijemske županije za mentorstvo učenicima koji su postigli nacionalni uspjeh.

Nevenka Škrabo, mag. prim. educ.

OŠ Zrinskih Nuštar, PŠ Marinci

nevenka.skrabo@skole.hr

https://nevenkinaucionica.weebly.com/

Nevenka Škrabo rođena je u Vinkovcima 8.6.1960. godine. Završila je studije predškolskog odgoja i razredne nastave. Godine 2013. stekla je zvanje magistre primarne edukacije. Zaposlena je u Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar, Područna škola Marinci, na radnom mjestu učiteljice razredne nastave. Promaknuta je u zvanje mentora. Dobitnica je nagrade Vukovarsko -srijemske županije za mentorstvo učenicima koji su postigli uspjeh na nacionalnoj razini. 

 

Nicole Kvaka (1. razred)

Josip Vestić (1. razred)

Maja Vestić (1. razred)

Borna Gegić (3. razred)

Jakov Kologranić (3. razred)

Petar Kuntić (3. razred)

Domagoj Šugar (3. razred)

Marija Magdalena Tunić (3. razred)

Attila Kapoši (4. razred)

Mihajlo Leskovac (4. razred)

Rebeka Marušinac (4. razred)

Klara Odor (4. razred)

Pavao Rendulić (4. razred)

Mihaela Sebić (4. razred)