Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

„Probudimo se! Spasimo planet od uništenja!“,
Andrea Pokas

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 8:00 - 22:00
utorak 11.5.2021., 8:00 - 22:00
srijeda 12.5.2021., 8:00 - 22:00
četvrtak 13.5.2021., 8:00 - 22:00
petak 14.5.2021., 8:00 - 22:00
subota 15.5.2021., 8:00 - 22:00

Mjesto održavanja:
FESTIVAL ZNANOSTI - VINKOVCI

Vrsta događanja:
poster

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola

Lokacija (prostorija):
web stranica festivalznanostivk.wordpress.com

Detalji

Smisao postera „Probudimo se! Spasimo planet od uništenja!“ je probuditi uspavane velike korporacije kao  i pojedince koji nemilosrdno troše prirodne resurse slijedeći gomilu isto takvih nesavjesnih. Globalno zatopljenje, velike klimatske promjene s poplavama, požarima, tzunamima, sušama, prekratkim vegetacijskim razdobljima… dugo istražuju znanstvenici i upozoravaju. No, ne slušamo njih nego političare, velike korporacije dok  smatrajući da je to pitanje drugih ne nas samih i da imamo vremena. Rastuća prijetnja i izazov uništenju minorizira kulturnu i socijalnu vrijednost resursa stavljajući fokus  na dobit. Imamo li vremena i hoće li nam biti dovoljno da se spasimo ?????

Biografija:

Andreja Pokas je profesor savjetnik graditeljskih predmeta u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci. Rođena je 1966. godine u Vukovaru gdje je završila i osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje  je završila u Osijeku  u CUO „Braća Ribar“ (današnja gimnazija). U istom gradu završava Fakultet građevinskih znanosti u trajanju 9 semestara, te stječe zvanje diplomiranog građevinskog inženjera.  Nakon stjecanja iskustva u projektnom uredu, u trajanju 7 godina, zapošljava se početkom 2000. godine u Tehničkoj školi u Vinkovcima, kao profesor strukovnih predmeta (uz dodatnu obrazovanje na Pedagoškom fakultetu u Osijeku) gdje radi punih 21 godinu. Sudjelovala na mnogim radionicama MŽSV i ŽSV, te aktivno i redovito održala niz predavanja  na MŽSV i ŽSV  s inovativnim temama s čime  i nastavlja. Obogatila je svoj rad sudjelujući u EU projektu „Leonardo da Vinci“ (City College Plymouth u  Plimouth-u  u GB);  e Twinning projektima na nacionalnoj i europskoj razini (putovanje Njemačku). Radno iskustvo obogaćuje  uvođenjem novih tehnologija, s posebnim naglaskom na razvoju motivacije i pozornosti učenika. Aktivna je na području usavršavanja znanja (cijelo životno obrazovanje, digitalne kompetencije I sl.), usmjerena na razvijanje ljubavi za struku i zanimanje i nadasve kreativna, što se pokazalo u aktivnom vođenju  projekata i javnih izložbi s učenicima, na razini grada te drugim javnim izložbama. Krajem 2019.godine postaje profesor savjetnik.  Više godina sudjeluje na Festivalu znanosti.Datum i vrijeme:  travnja 2021.