Zabava u Laboratoriju, voditelji: Zlatko Stapić i Mislav Matijević

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Pavlinska 2

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Laboratorij za primijenjeno softversko inženjerstvo

Detalji
Radionica i showcase programiranja i uporabe pametnih uređaja kao što su pametna Rubikona koca, programibilni roboti, Oculus Rift VR, Holo Lens AR, pokazat će učenicima nižih razreda osnovne škole i/ili učenicima 5. i 6. razreda osnovne škole kako rad u laboratoriju može biti u isto vrijeme zabavan i poučan. Radionica doprinosi upoznavanju djece sa zabavnim osnovama STEM područja. Kroz interaktivne zadatke, demonstracije i rad u manjim grupama djeca će dobiti uvid u mogućnosti današnjih modernih tehnologija koje uz zabavnu imaju i vrlo poučnu svrhu.

Biografija:

Izv.prof.dr.sc. Zlatko Stapić, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatika Varaždin; bavi se razvojem programskih proizvoda ali i aplikacija za mobilne i pametne uređaje. Voditelj je Laboratorija za primijenjeno softversko inženjerstvo u sklopu kojeg djelu je i studentska Grupa za razvoj i transfer mobilnih tehnologija. U svom radu veliki naglasak stavlja na uključivanje poslodavaca u obrazovni proces kao i u uključivanje studenata u projekte iz prakse, kako bi tijekom studija stekli što više kompetencija važnih za buduće zaposlenje. Zlatko je objavio više od 50 znanstvenih i stručnih radova, te je vodio ili sudjelovao na više od 30 znanstvenih i stručnih projekata, a za uspjehe u radu dobio je i više nagrada i priznanja.

Mislav Matijević, univ.bacc.inf. – Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike Varaždin; Student diplomskog studija Informacijsko i programsko inženjerstvo. Uz studij radi u Laboratoriju za primijenjeno softversko inženjerstvo na Fakultetu organizacije i informatike kao mladi istraživač/stručnjak. Od 2019. bio je demonstrator na kolegiju Programiranje 1. Za pomoć studentima ali i svima zainteresiranim u svladavanju programerskih kompetencija snimio je više od 30 javno dostupnih videozapisa na YouTubeu koji pokrivaju gradivo raznih kolegija.