Ja, izumitelj, voditelji: Kristina Detelj, Ivana Fojs i Tena Jagačić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 2.5.2022., 10:00 - 12:00

Mjesto održavanja:
Fakultet organizacije i informatike Varaždin, Pavlinska 2

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
3. razred osnove škole za prvu radionicu, 5. i 6. razred osnovne škole za drugi dio radionice

Detalji

Radionice pod nazivom Ja, izumitelj namijenjene su učenicima 3. razreda osnovne škole odnosno učenicima 5. i 6. razreda osnovne škole. Tijekom radionice učenici će se upoznati s izumima koji ih svakodnevno okružuju, izume koji su nadahnuti životinjskim osobinama te izume koje su osmislili njihovi vršnjaci. Također, kroz kreativne aktivnosti poput kola inovacije i kvizova, učenici će izraditi skicu svog prvog izuma razvijajući inovativnost, kreativnost, vještine rješavanja problema i kritičkog razmišljanja.

Biografija:

Kristina Detelj docentica je na Fakultetu organizacije i informatike na Sveučilištu u Zagrebu od 2017. godine, na kojem je počela raditi 2007. g. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine, a doktorirala je 2015. godine na Fakultetu za poslovanje i ekonomiju na Sveučilištu u Mariboru, Slovenija. Prije rada na sveučilištu, radila je kao pripravnik u Odjelu računovodstvena, financija i kontrolinga u HŽ, a nakon toga stekla gotovo 3 godine iskustva kao kreditni analitičar u RBA. Predaje različite predmete vezane uz ekonomiju, poduzetništvo, poslovno planiranje, socijalno poduzetništvo i poduzetničke strategije. Uvijek pokušava povezati studente sa stvarnim životnim iskustvom. Istraživanja i objave radova vezane su s tim temama. Osim u nastavi, aktivna je i kao trener u različitim nacionalnim i međunarodnim projektima (IPA HR-SI "Edu-prenuur" u osnivanju modula i upravljanje poduzećem u 2011.-2012.; Erasmus IP - 2013.; Market Basket 2.0 Virtualni studentski model suradnje 2014-2017.; Inovaloca 2015; 3p - Planiram, započinju, promičem! 2015-2016.; POP-UP inovacijski hubovi 2018-2020; WeRIn 2021-2023.).

Ivana Fojs, asistentica na Fakultetu organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno izvodi nastavu na predmetima Poduzetništvo, Osnove poduzetništva, Mala i srednja poduzeća u Europskoj uniji, Poslovno planiranje i projekti i Mikroekonomija. Članica je Laboratorija za poduzetništvo na Fakultetu organizacije i informatike i Organizacijskog odbora međunarodne znanstvene konferencije Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS) te projektnog tima međunarodnog projekta Women Entrepreneurs in Regional Inclusive Entrepreneurial Ecosystems (WeRin), Erasmus+, Knowledge alliances 2020. Područje interesa: poduzetništvo, intelektualni kapital, pametni gradovi, regionalna ekonomija, kulturne i kreativne industrije.

Tena Jagačić, projektna asistentica na Fakultetu organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu. Nastavne aktivnosti provodi u okviru Katedre za organizaciju. Suradnica je na kolegiju Poslovno odlučivanje (sveučilišni preddiplomski studij Ekonomike poduzetništva i sveučilišni preddiplomski studij Informacijski i poslovni sustavi). Članica je projektnog tima projekta E-škole-Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II.faza), projekta Fakulteta organizacije i informatike i Varaždinske županije odnosno Europskog Talent Centra Hrvatska – Centri izvornosti Varaždinske županije pod nazivom Drone Pilot Academy te međunarodnog Erasmus+ projekta Women Entrepreneurs in Regional Inclusive Entrepreneurial Ecosystems (WeRin). Područje interesa: poslovno odlučivanje, kritičko razmišljanje, poduzetništvo, poduzetništvo žena, startup i dronovi.