Kristina Lenić, Larisa Poljak: Stranica za stranicom, život za životom

Datum i vrijeme:
petak 6.5.2022., 13:00 - 14:00

Organizacija:
Tehnička škola Pula, Jurja Cvečića 7, Pula

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TŠP

Detalji:

Život se može gledati na različite načine, ovisno o tome čije ga oči gledaju. Čitajući i proučavajući srednjoškolsku lektiru, zainteresirao nas je način na koji su pisci u sudbinama svojih likova promišljali  o životu. Od Eshilova Prometeja do Marinkovićeva Melkiora beskrajan je niz intrigantnih života književnih junaka. Odabrale smo neke od njih i svoja promišljanja  predstavile u predavanju.

Biografija:

Larisa Poljak rođena je 2003. u Puli. 2021. završila je  Tehničku školu Pula i stekla zvanje geodetskog tehničara. Od osnovne škole  piše  poeziju  koja je u više navrata objavljena u časopisu Kaj. 2021. započela je obrazovanje na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Od pošle godine sudjeluje na Festivalu znanosti.

Kristina Lenić rođena je 1974.  u Rijeci. 1997. diplomirala je  na Filozofskom fakultetu u Rijeci i stekla zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti. Od 1999. do 2002. radila je u Osnovnoj školi Vladimira Gortana u Žminju. Od 2002. godine zaposlena je u Tehničkoj školi Pula kao nastavnica Hrvatskoga jezika. 2007. godine sudjelovala je  na projektu Fonološki opisi govora obuhvaćenih Hrvatskim jezičnim atlasom u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Od 2018. godine volontira u  projektu „Pripovjedačica priča za laku noć -Tete i barbe pričalice.“