Vedran Tatarević, Bojan Bradač: Izrada digitalnog elevacijskog modela naseljenih površina

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 8:00 - 9:00

Organizacija:
Tehnička škola Pula, Jurja Cvečića 7, Pula

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TŠP

Detalji:

Principi izrade digitalnog elevacijskog modela pomoću suvremenih metoda.

Biografija:

Vedran Tatarević rođen je u Koprivnici gdje je završio opću gimnaziju. Upisuje Geodetski fakultet u Zagrebu gdje stječe titulu diplomiranog inženjera geodezije. Nakon rada u privatnom sektoru, zapošljava se u Tehničkoj školi u Puli na mjesto nastavnika geodetskih predmeta.

Bojan Bradač rođen je u Puli 16. srpnja 1983. Pohađao je Tehničku školu u Puli i stekao zvanje geodetskog tehničara. Nakon srednjoškolskog obrazovanja upisuje Geodetski fakultet u Zagrebu na kojemu je diplomirao i stekao titulu diplomiranog inženjera geodezije, na smjeru Satelitska i fizikalna geodezija.

 Za vrijeme studija sudjelovao je u nekoliko projekata vezanih uz satelitsko pozicioniranje i mjerenje geomagnetskog polja u RH. Već više od 13 godina (od 2008.) radi kao profesor geodetske grupe predmeta u Tehničkoj školi Pula.

Od osobnih vještina i kompetencija istaknuo bi rad na računalima, na različitim vrstama softvera za projektiranje i 3D modeliranje (Agisoft Photoscan, Infraworks, AutoCAD, GlobalMapper, GeoMedia, Microstation...) te rad na visokotlačnim kompresorima i rad s tehničkim plinovima.