Jezik u životu, život kroz vrijeme, Lidija Šaravanja, Blanka Polić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 2.5.2022., 13:00 - 14:00

Organizacija:
OŠ Vladimira Nazora Čepin, Kalnička 17, 31431 Čepin

Vrsta događanja:
poster

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Hol škole

Detalji:

Prikazuje se s jedne strane život u srednjem vijeku, njegove specifičnosti i zanimljivosti. S druge strane pokazat će se kako jezik, kao živi organizam, prati zbivanja izvanjezične stvarnosti i mijenja se kako bi zadovoljio komunikacijske i druge potrebe govornika. Tijek života u našemu svijetu dinamično je zbivanje koje od samoga početka zahvaća sve sfere čovjekova postojanja. Kao i sve čemu je mijena jedina konstanta, naš život izaziva cijeli spektar emocija, od straha preko ugode do ljubavi i mržnje. Vrijedno divljenja, zar ne?

Biografija:

Lidija Šaravanja profesorica je engleskog jezika i književnosti i njemačkog jezika i književnosti. Radila je kao
učiteljica engleskog jezika s različitim dobnih skupinama, od vrtićke, preko osnovnih i srednjih škole do rada sa studentima na Učiteljskom fakultetu u Osijeku. Trenutno radi kao učiteljica mentorica u OŠ Vladimir Nazor u Čepinu. Uz niz formalnih i neformalnih edukacija, 2019.g. stekla je titulu doktora znanosti u području jezikoslovlja. U rado često primjenjuje integraciju različitih područja obrazovanja, svijest o građanskom identitetu i projektno učenje.


 E-adresa: lidija31431@gmail.com

 

 

Blanka Polić  profesorica je povijesti i engleskog jezika. Radi na mjestu učitelja povijesti u OŠ Vladimir Nazor u Čepinu. Promovirana je u zvanje učitelja mentora. Sudjeluje u radu školskih projekta. Mentor je studentima pomaže im u radu i pripremi za buduće zanimanje.