Sektorski život kreativne industrije, Josipa Mijoč, Jasna Horvat

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 2.5.2022., 8:00 - 16:00
utorak 3.5.2022., 8:00 - 16:00
srijeda 4.5.2022., 8:00 - 16:00
četvrtak 5.5.2022., 8:00 - 16:00
petak 6.5.2022., 8:00 - 16:00
subota 7.5.2022., 8:00 - 16:00

Organizacija:
Ekonomski fakultet, Gajev trg 7, Osijek

Vrsta događanja:
poster

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, studenti

Lokacija (prostorija):
EFOS

Detalji:

Intenzivan razvoj kreativne industrije generiran je razvojem digitalne tehnologije te se kreativna industrija promatra kao generator razvoja gospodarstva. Kreativna industrija podrazumijeva proizvodnju zaštićenu autorskim pravima, a obuhvaćenu projektima koji stvaraju (ne)materijalne proizvode i usluge namijenjene razmjeni na tržištu. Plakatom se prikazuju shematski ustroj sektora kreativne industrije koji su njezinim integralnim djelom.

Biografija:

Prof. dr. sc. Josipa Mijoč i prof. dr. sc. Jasna Horvat

 

Josipa Mijoč, redovita profesorica, josipa.mijoc@efos.hr, 0912204486

Jasna Horvat, redovita profesorica u trajnom zvanju, jasna@efos.hr

 

 

Josipa Mijoč znanstvenica je, producentica i teoretičarka kreativne industrije. Aktivna je u znanstvenoj i stručnoj publicistici, voditeljica je projekata akademske zajednice, međunarodnih istraživačkih studija te stručnih i istraživačkih projekata iz područja kreativne industrije. Nositeljica je većeg broja kolegija na Ekonomskome fakultetu u Osijeku. Dobitnica je Državne nagrade za znanost te Državne nagrade Ivan Filipović. Razvijanje i vođenje projekata kreativne industrije provodi i kao konzultantica kreativne industrije Ernst&Younga.

 

Jasna je Horvat znanstvenica je, književnica i multimedijska umjetnica.. Njezina znanstvena djelatnost ostvaruje se u područjima društvenih i humanističkih znanosti, a multimedijski umjetnički izraz u tradicionalnim i suvremenim medijima. Književni niz Jasne Horvat Dubravka Oraić Tolić označila je nazivom Ars Horvatiana, ističući konstrukciju objedinjenih romana književnice i znanstvenice životom i radom vezane uz Osijek. Rodonačelnica je pametne proze, konvergiranja otisnutih i elektroničkih medija objedinjenih književnim tekstom te povezivanja umjetnosti i znanosti. Nagrađivana je za svoj znanstveni i književni rad nizom uglednih nagrada i priznanja.