Dobrobiti ljekovitih biljaka u kršćanskoj kulturi,
Gordana Kragulj

Datum i vrijeme:
četvrtak 13.5.2021., 8:50 - 9:35

Organizacija:
OŠ „Ivana Kozarca“, Nijemci

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
OŠ „Ivana Kozarca“

Detalji:

U radionici se kombiniraju nastavne metode uz pomoć kojih učenici aktivno sudjeluju u proučavanju ljekovitih biljaka koje možemo naći u Bibliji, a koje smo prethodno naučili kako istraživati na predavanjima.

Učenicima će se zorno, putem ppt prezentacije prikazati sve ljekovite biljke, o njima će se kritički promišljati, a sudionici radionice će imati grupne i individualne zadatke uz pomoć kojih će koristiti i neke od kreativnih tehnika: oluja ideja, crtanje, slikanje...

Nakon provedene radionice, učenici će iskusiti kulturu života nekada te će ga uspoređivati sa kulturom sadašnjega brzog života s manjim udjelom ljekovitoga bilja kao onoga koje se koristi u farmaceutskoj industiji koja vlada svijetom.

Biografija:

Gordana Kragulj, prof. savjetnik

Osnovna škola „Ivan Kozarac“ Nijemci

Osnovna škola Josipa Lovretića u Otoku

Gordana Kragulj, profesorica je biologije i kemije. U svom dugogodišnjem radnom iskustvu predavala je u više srednjih i osnovnih škola na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Do 1997. godine radila je za Međunarodnu federaciju Crvenog križa i crvenog polumjeseca na pružanju psiho-socijalne pomoći prognanicima i izbjeglicama u prognaničkom naselju „Blace“. Od 1997. godine do danas, neprekidno radi u Osnovnoj školi Josipa Lovretića u Otoku. Sudjelovala je na brojnim natjecanjima iz biologije, kemije, Crvenoga križa i Eko kviza pri čemu je postigla zapažene rezultate. 2012. godine promovirana je u zvanje mentora. Više od 10 godina je voditeljica Županijskog stručnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije iz biologije. Od 2017. promovirana je u zvanje savjetnice.

Web stranica:http://os-jlovretica-otok.skole.hr/skola/djelatnici